П`ятниця 19.04.2024 09:44
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Наше опитування
Чи потрібен вчителям цей сайт?
Всього відповідей: 79
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Лічільники


Головна » 2012 » Квітень » 27 » Первый Всеукраинский!
08:45
Первый Всеукраинский!


Делегатами з'їзду від Запорізької області були:

• Васильєв Олексій Вікторович Андріївська, спеціалізована різнопрофільна школа І-ІІІ ступенів Бердянської районної ради Запорізької області
• Долинюк Оксана Романівна, Трудова ЗОШ І-ІІІ ступенів Новомиколаївського району Запорізької області
• Проворова Тетяна Павлівна, Олександрівська ЗОШ Приазовського району Запорізької області
• Дятлова Олена Анатоліївна, Енергодарський багатопрофільний ліцей м. Енергодар Запорізької області
• Ченцов Олександр Миколайович, ЗОШ №13 Мелітопольської міської ради м. Мелітополь Запорізької області
• Смоляк Володимир Мирославович, Запорізький педагогічний коледж
• Васильченко Світлана Володимирівна, м. Запоріжжя
• Чернікова Людмила Антонівна, завідувач центром інформатики та інформаційних технологій в освіті Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

Офіційна інформація про з'їзд

Головним питанням з'їзду було обговорення проекту навчальної програми з інформатики для 5-9-х класів. У гарячих дискусіях делегати з'їзду вирішували питання "Яким бути курсу?"

Багато виступаючих говорили про те, що в ході двадцятип'ятирічного розвитку шкільної інформатики ми рухалися від переважного вивчення алгоритміки (включаючи її «безмашинний» варіант) до переважного освоєння комп'ютерних технологій. Це було пов'язано як з вдосконаленням цифрових технологій, розширенням сфери їх застосування, так і з поліпшенням оснащення шкіл комп'ютерною технікою. Сьогодні настає наступний етап у розвитку шкільної інформатики. Інформаційні технології, як необхідний в сьогоднішньому житті інструмент, освоюються у всіх шкільних дисциплінах: їх основи діти опановують вже в початковій школі, роблячи власні фотографії і відеофільми, створюючи презентації. У той же час постійно зростає потреба країни у фахівцях - професіоналах у галузі інформаційно-комунікаційних технологій, а не тільки в грамотних користувачах. Тому новий виток спіралі розвитку шкільної інформатики потребує повернення від користувальницької інформатики до фундаментальної, базової шкільної дисципліни, яка повинна давати основи фундаментальних наукових знань у зв'язку з їх застосуванням в навколишньому світі. Тому було пропоновано переглянути зміст проекту програми з метою посилиння лінії курсу з базових фундаментальних, концептуальних питань. Робота над програмою з інформатики для 5-9 класів триває, тому ми продовжуємо наш Експресс-опрос.

Делегатам з'їзду з Запоріжжя дуже приємно було бачити в презентаціях виступаючих слайди, на яких згадувалось про Запорізьку область. Так, в презентації Наталії Морзе (проректор Київського університету імені Бориса Грінченка) були відмічені автори пропозицій до проекту програми, які були враховані в новій редакції. Серед 6 авторів були названі Коломоець Жанна (МГА №9), Овсянник Світлана (ліцей №99). В презентації Курченко Яни, на слайді з диаграмою про участь вчителів у навчанні за курсом "Вчителі в онлайні" Запорізька область п'ята, а за курсом "Основи безпечної роботи з ІКТ в навчальному закладі" Запорізька область перша.

Фотоальбом от Елены Дятловой
Переглядів: 547 | Додав: berdschool3 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: